В сезона на настинките помага уникална българска хомеопатия

В сезона на настинките помага уникална българска хомеопатия

10-01-2022

Настинките отново започнаха да ни притесняват. Логично във втората половина на зимата организма започва да снижава имунитета, имунната защита намалява и по-често се озоваваме  незащитени от настинки и грипни състояния.

Какво да направим за да се предпазим от настинки ?

Оказва се, че хомеопатичната медицина разполага с огромен набор от медикаменти с които може изключително ефикасно да се справи с този проблем, отчитайки индивидуалните особености на всеки човек.

В цял свят е налице желание хората да увеличават своята здравна култура , без да чакат появата на заболяването, като познават основните хомеопатични лекарствени средства. Те стимулират необходимия отговор на организма, който му позволява да се справи с болестното състояние. Хомеопатичните лекарства нямат странични действия, не са доза зависими – еднакво е количеството, изписвано и за възрастни и за деца. Това ги прави достъпни и необходими за всяка домашна аптечка.

Всички знаят колко неприятна и упорита може да бъде хремата. Тя не е никак безобидна, особено при децата, при които често донася „опашка“ от други симптоми като кашлица, гърлобол и висока температура. Ако добавите и досадната болка в основата на синусите, която мъчи не малко възрастни, изводът е, че не бива да подценяваме секретите от носа.

Начинът ефективно да се преборим с тях е нов комбиниран български хомеопатичен продукт, който отскоро е на пазара. При него няма алергизиращ ефект, нито ограничение за използването му, както е при капките съдържащи антибиотици или кортикостероиди – до 5 дни. СИНУБЕЛ е хомеопатичен продукт за синузитни проблеми, подходящ при алергични синузити с редуване на катар и сухота. Съставките му са комбинирани така, че може да се използва при остра хрема и болки в гърлото. Повлиява острите температурни състояния още в първите часове на възпалението. Синубел е подходящ и при остър фронтален синузит с воднист, кисел, дразнещ секрет и парещо сълзене от очите, както и при максиларен синузит с жълтеникав или гноен гъст и лепкав разраняващ секрет, стичащ се в носната кухина. Помага също при усещания за натиск и болка в основата на носа.
        
Мощното му действие при всички тези състояния се дължи на съчетаването на няколко специфични съставки:
Hepar Sulfuris Calcareum 6 CH – това е „хомеопатичния антибиотик”, който се справя с бактериите причинители на синузита;
Mercurius Solubillis 5 CH – мощно въздействащ върху възпалението в гърлото и синусите, при температура и болки в носоглътката;
Kalium Iodatum 4CH – подсушаващ стичането на секретите;
Sticta Pulmonaria 4CH – балансира сухотата и сухото запушване на носа;
 
За да стопираме хремата трябва да започнем с по 1 таблетка на всеки час, от момента на острия дискомфорт до неговото окончателно приключване. В  периода на възстановяване се препоръчват по 2 таблетки, три пъти дневно, до пълно изчезване на неприятните симптоми.
        
Таблетките се поставят в устата до пълното им разтваряне, при спазване на необходимото условие да няма аромат в момента на прием. Както при всички хомеопатични продукти и при СИНУБЕЛ таблетките следва да се приемат поне 30 минути преди или след хранене, при спазване на правилото да няма аромат в устата в момента на прием. Опаковката съдържа 40 таблетки.

Продуктът е част от иновативна хомеопатична серия на българския производител „Белл Хомеопатия”. Разработена е от екип специалисти начело с бургаския лекар д-р Ивайло Димитров, като голяма част от продуктите нямат аналог в световната медицина. Всички тези хомеопатични продукти са на разположение в аптеките във всеки град.

Последните наблюдения сочат, че хомеопатията е все по-предпочитан метод на лечение заради доказания ефект и липсата на странични действия. При хомеопатията успешно се засилват естествените защитни реакции на организма, помагайки му сам да се справи с болестта. Наричат я "нежната медицина" именно за това, че в продуктите няма токсичност и рискове към развиване на алергии.

Да се лекуваме с хомеопатия е толкова простоколкото да се лекуваме с всеки друг терапевтичен метод. При употребата на хомеопатични медикаменти не трябва да се забравя, че таблетките се поставят под езика и се оставят до пълното им стопяване. Хомеопатията е изключително безвредна медицина, не натоварва организма и е подходяща за всички – от бебета до възрастни хора. Тя е нежната медицина на бъдещето! 

 

Абонирайте се за нашия бюлетин