Едно полезно упражнение, с което да преборим запушения нос

Едно полезно упражнение, с което да преборим запушения нос

10-01-2022

Това простичко дихателно упражнение е измислено от руски лекари.

Точно за минута с него може да изчистите запушения нос. Специалистите и практиката показват, че методът действа при 85% от хората.
 
Стиснете с пръсти запушения нос. Устата ви също трябва да е затворена през цялото време. Започнете да се разхождате. Вероятно ще успеете да направите 20-30 стъпки преди да си поемете отново въздух. Не забравяйте, че за да постигнете желания резултат, носът и устата ви трябва да са затворени през цялото време, без значение колко силно искате да си поемете дъх.

След като „освободите” носа си, дръжте устата затворена още известно време. Поемете въздух през носа, съсредоточавайки се върху дишането си. Може да ви се стори, че дишате повърхностно, но това не е проблем. Както сами виждате, методът е много прост и най-важното много ефективен. След като усетите, че носът ви се отпушва, дишайте известно време само през него, а не през устатата.
 
Ако това не помогне, има много други методи и хомеопатични медикаменти, които може да използвате.
 
СИНУБЕЛ е продукт на Белл Хомеопатия - специалитет, използван за синузитни проблеми. Подходящ при алергични синузити с редуване на катар и сухота. При остър фронтален синузит с воднист, кисел и дразнещ секрет и парещо сълзене от очите. Ефективен при максиларен синузит с жълтеникав или гноен разраняващ секрет /гъст и лепкав/, стичащ се в носната кухина. При усещания за натиск и болка в основата на носа.

Абонирайте се за нашия бюлетин